Potrebni sastojci
- 2 pakovanja HAS nudli
- 1 glavica luka
- 100g dimljene slanine
- 500g mlevene govedine
- 50g putera
- 1 kašika brašna
- 1/2 kašičice soli
- prstohvat bibera
- 200ml mleka
- 150g sira (trapist ili kačkavalj)
- prstohvat muskatnog oraščića (ko voli)
Video
Postupak pripreme
- Jedne nudle podelite na pola i slažite u 2 sloja (pogledajte video).
- Bešamel: na kockici putera propržiti malo brašna, pa dodati so, biber, muskatni oraščić i mleko. Kuvamo tek toliko da se zgusne, jer nam treba kremast bešamel za nudle.
- Bolonjeze: propržiti crni luk, pa dodati sitno seckanu slaninicu. Dodati 500g mlevene govedine i začiniti po želji. Ko voli može da doda malo pinđura, koji je pun crvene dimljene paprike.
- Ređamo nudle, bešamel, bolonjeze i sir.
- Zapecite oko 30 minuta na 200°C.








