Porodica, prilagođavanje, ljudi. Danas, kada pogledamo unazad, svesni smo da su to za nas najvažnije vrednosti. Negovali smo ih i to nam je pomoglo, ne samo da opstanemo u vremenima punim teških izazova, već i da stvaramo nove ideje, da otvaramo nova poslovna poglavlja, a time i rešenja za druge porodice iz našeg kraja.

 

Sigurni smo da ste i sami imali bar deo tog iskustva. Da tražite načine da s onim što imate stvorite najviše što možete. Ponosni što na tom putu ne pravite kompromise iza kojih ne želite da stanete. Ponosni na svoj put.

 

Kontinuirano učenje, predan rad i zajedništvo za nas su uvek bile jedina opcija i tome smo učili i našu decu, verujući da je znanje najveća moć- daje mogućnost da gradite svoju ideju.

I ljudi, koji sa vama (g)rade. Koji tako postaju deo vaše priče, vaše porodice.

 

Osnovni, osnivački kapital bio je od prihoda stečenih od intenzivne poljoprivredne proizvodnje. Iz sopstvenih sredstava investirali smo u sisteme za navodnjavanje. Potom smo prepoznali prostor da se bavimo uvozom papirne galanterije. Tražili smo načine da naša porodica opstane i ne znajući na šta ćemo sve u poslovanju naići. I danas često pomislimo koliko su nam puta u tome polja našeg detinjstva bila važna baza, polazište.

Bilo je puno teških trenutaka. Na njima smo učili kako da prevazilazimo teškoće, ali odustajanje nikada nije bilo opcija. Jasno smo podelili uloge i sve vreme učili. Sve vreme se “držali” zajedno. Pratili smo dešavanja u privredi na domaćem i stranom tržištu, gradili svoje mesto i uvek poštovali konkurenciju. Uprkos brojnim ponudama, ostali smo tu, u našem Kulpinu, na imanjima na kojima smo rasli. Sa kojih su nikle sve naše poslovne ideje i hranile našu porodicu. Najpre naš mlin DEM Kulpin, a sada i novi proizvod HAS nudle.

Naše ćerke Jarmila i Ljudmila rasle su zajedno s firmom. Ujedno smo tako “gradili” i njih i učili ih koliko se uspeh zasniva na dobroj ideji, ali i na ulaganju energije, ljubavi, na požrtvovovanom radu, prilagođavanju, pa i na odricanju. Na ljudima. Sve su to usvojile i rado se uključivale. Danas značajno doprinose poslovanju, svaka sa svojim timom. Sada već gledamo kako i naši unuci postaju deo naše priče.

Gledamo i kako se i naša priča širi. Kako raste kroz nove ideje koje svi zajedno kreiramo. Kako kroz njih rastu sve porodice koje rade uz nas. Za sada ih je 80, a planiramo da ih uposlimo još 100. Prelep je osećaj i ujedno jako obavezuje kada su uz vas tako inovativni, kreativni, zahtevni, snalažljivi ljudi, posvećeni poslu, ali i porodici.

 

Nama je to važno jer znamo koliko je ona vredna. Zato iz naše velike DEM porodice u vašu mi ne šaljemo samo kvalitetne proizvode građene s puno ljubavi, svesni koliko je velika odgovornost i raditi za ljude koji vam ukažu poverenje.

 

Želimo da vam pošaljemo i poruku koliko je porodica važna. Koliko je čine svi ljudi koji su uz vas. S kojima zajedno tražite rešenje, verujete u sebe i u pozitivan ishod i izgradite ga.

 

Iz naše porodice, za vaše. To je naša priča.

Jarmila i Michal Dovičin