Aktuelno

Kao i mnoga druga jela koja su tokom godina stekla veliku popularnost, a nastala su u momentima kada je do namirnica bilo teško doći, tako su i nudle stvorene u vreme nestašice hrane u Japanu posle rata. U tim teškim vremenima za pripremu obroka upotrebljavalo se sve što može, pa i ono što je delovalo kao ostatak.

Smatra se da je nudle izmislio Japanac Momofuku Ando, skromni preduzetnik iz Osake. On je verovao da rezanci mogu da spreče glad u svetu i pronašao način kako da to postigne. Da kada su u pitanju nudle cena bude niska, ali njihov ukus bogat.

Za kratko vreme nudle su prepoznate kao najjednostavnije i najbrže jelo ikad izmišljeno. I time su osvojile svet. Pa i nas, da posebnim pristupom napravimo naše, domaće- nudle HAS.

Sa domaćih, kulpinskih polja na vašu trpezu

Teške periode prolazile su sve naše porodice i ovde. Našu je to navelo da se ujedini oko istog cilja, da sa naših domaćih polja pripremamo najkvalitetnija brašna i začine, da damo posao ljudima iz naše zajednice i nadalje, da osmislimo proizvode od kojih brzo i jednostavno mogu da se pripreme ukusna jela. Time ujedno štedimo i ono što nam je svima veoma vredno- vreme.

Nudle HAS drugačije su po tome jer su domaće, proverenog kvaliteta, rađene prema posebnoj recepturi od nekoliko vrsta našeg DEM brašna. Daju vam mogućnost da ih, ukoliko želite, nadogradite drugim sastojcima i prilagodite maksimalno vašem ukusu.

Može da ih pripremi bilo koji član porodice, a da pri tom i ne ostaje puno sudova za pranje. U njihovom jelu uživaće svi. Zato smo osmislili i posebno, porodično pakovanje.

Nudle HAS- cena i kvalitet

Iako je za njihovu pripremu bilo potrebno malo namirnica i vremena, do nudli se nekada dolazilo teško. Mi smo želeli da vam budu lako dostupne, da se oko njih i vaša porodica okupi za istom trpezom. Ali i da se, ukoliko vam tako prija, osamite i- hasate.

Kada pomislite koliko nudle cena određuje, jer za njih nije potrebno izdvojiti mnogo, ni vremena ni novca, podsetićemo vas na jedan od možda najbitnijih sastojaka jela na koji su recimo Italijani ponosni- jednostavnost. Da sa malo postignu puno, lako i brzo. I da pri tom ne izgube na bogatstvu ukusa.

Zato i mi s ponosom kažemo da nudle cena ne određuje, već maštovitost.

Cilj nam je bio i da lakše podelite obaveze, da vam ostane više vremena za zajedničke i druge vama važne obaveze i trenutke. Ponosni smo na to što su nudle HAS za kratko vreme postale jedno od najpopularnijih jela.

Možete da ih pronađete u svim bolje opremljenim prodavnicama, a nama će biti drago da nam javite svoje utiske- i recepte, načine na koje ih pripremate. I da ih hasate – s lakoćom, s uživanjem, uz osmeh.